2-2-2

skandinaviens
portalSTORSTRØMSBROEN - UNDERSKRIFT INDSAMLING

BEVAR DET KULTURELLE PRAGTVÆRK: STORSTRØMSBROEN

Om Storstrømsbroen

Storstrømsbroen er en bro mellem Masnedø og Falster, som Kong Christian 10. indviede i 1937. Broen blev åbnet for trafik og var i mange år den eneste faste forbindelse mellem Sjælland og Falster. Broen består af en smal vejbane på 5,6 m, et enkelt jernbanespor samt en kombineret gang- og cykelsti. Storstrømsbroen var med en længde på 3199 m den længste bro i Europa i næsten 30 år.

Trafikmæssigt havde borne stor betydning både lokalt og internationalt. Broen realiserede drømmen om at forbinde København bedre sammen med Tyskland og resten af Europa.

Historisk betydning

Storstrømsbroen har også en særlig historisk betydning. Tyske specialstyrker dalede ned over Masnedø under 2. verdenskrig da verdens første angreb med faldskærmstropper sted. Målet var at besætte det lille fort på øen og ikke mindst kontrollere Storstrømsbroen.

Nogle forbinder altså broen med en forfærdelig tid, men det kan ikke diskuteres, at Storstrømsbroen har været et ingeniørmæssigt mesterværk.

Den nye Storstrømsbro

Nogle mener, at Storstrømsbroen er nedslidt, og Folketinget har i den forbindelse vedtaget at bygge en ny bro vest for den nuværende og rive denne ned. Men man nedriver ikke verdenshistorie! Eftertiden skal nyde at det var en dansk konge, som skaffede Danmark en innovativ bro, som blev benyttet til togtrafik.

Broen har en fremtid i og med at man kan urbanisere området omkring broen og skabe store muligheder for turisme. Vi synes altså, at man skal beholde den gamle historiske bro og udvikle den med cykelstier og gode hoteller omkring.

Vi arbejder for at udvikle drøm til virkelighed

Vi har mange idéer til hvordan Storstrømsbroen kan få nyt liv. Med 1,5 km første klasses hotel til siden mod Falster og 1,5 km backpacker-hotel til siden mod Masnedø kan broen blive en stor turistisk oplevelse. Andre idéer omfatter en luksus havn i Gaabense, home-car camping på Nordfalster samt musikfestival, sportsarrangementer og meget andet.

Masnedø kan bruges som en slags Bellacenter med udstillinger. Havet kan benyttes til dykkersport træskibs træf og anden vandaktivitet. Man kan bygge et toghotel og containerboliger, hvor alt bygges med en bæredygtig tanke om genbrug. Og der er mange flere idéer til hvad der skal være på og omkring broen.

Broen muligheder

Alle vores idéer skaber mulighed for turisme, forskning og andre vigtige ting. I den forbindelse bliver byen Masnedsund en bydel med store butikker og gode muligheder for shopping, mens Danmarks Middelalder Borgcenter får en sund kerne af byliv om sig.

Turisterne kan på dagsture nå til Præstø, Stege, Maribo, Stubbekøbing, Nykøbing Falster og de mindst 90 historiske destinationer. Lufthavnen i Holeby må vi desuden kunne forvente noget af i fremtiden. Vi kan dertil også nyde den nye, moderne højhastighedsbro, som får udsigt til den historiske bro og dennes store fortælling.

Vi forestiller os, at man kan stå af færgen i Rødby og forsætte rejsen til Falster med veterantog. Personalet på toget er i roller, som i den verdenskendte danske film Matador. Man kan stå af efter Gaabense, hvor man mødes af drager, der tager hånd om de rejsendes baggage og som viser vej i forhold til den valgte destination. Man skal kunne bo på brohotellet og hele oplevelsen skal være fantastisk.

Man kan tage lokalbussen fra Masnedø til højhastighedstoget fra Vordingborg banegård. Her kan man hvile i toget i 30 minutter inden ankomst til Roskilde banegård, hvor man kan følge orange-rute til verdens eneste rock museum Ragnarock. Samtidigt kan man opleve Roskilde og tilføje endnu en destination til hele turen.

om os

Big Stream Bridge Development IVS drives af en bestyrelse på 3. Vi 3, har overordnet ansvaret for hele idégrundlaget for projektet. Vi arbejder ud fra ønsket om at Danmark får en uni geoturistisk oplevelse, ud af at bevare Storstrømsbroen, når den afløses af en ny bro til den fremtidige højhastigheds togbane mm. Formålet med bevarelsen af det unikke bro anlæg Storstrømsbroen, er, vækst for egne omkring broen og turismen til gavn for hele Danmark.

Her ved har vi det fælles Buzzword;

Vækst over Vand

…Bevar kultur pragtværket Storstrømsbroen